Ernæring

Flåklypa har helt fra starten vært banebrytende med servering av tre næringsrike måltider hver dag etter svenske rettningslinjer. Vi har et stort fokus på frukt og grønt i barnehagens kosthold, og serverer frukt og grønt til alle måltider. 
 
Vi har satset mye på å påvirke barnas valg av mat ved å gi de variert og allsidig kost. Barnehagen har et fullkosttilbud med frokost, varm lunsj og ettermiddagsmat samt mellommåltider for de aller minste. Barnehagen ønsker her å være til inspirasjon for andre barnehager som ønsker å jobbe med mat og måltider og temaer relatert til dette.
 
Barnehagen utvikler personalet i forhold til denne satsningen kontinuerlig. Vi har en egen kokebok med Flåklypas favoritter, vi jobber med å lage flere og flere retter fra grunnen av 
og jobber aktivt med målsettingen om et variert kosthold ved å la barna få kjennskap til nye og spennende råvarer og retter.
 
På fødselsdagene gjør vi stas på barna med flagg og bilde på ytterdøren og serverer enten barnets favoritt smoodie eller grove vaffler.